„… a žijte v lásce, tak jako Kristus miloval nás a sám sebe dal za nás jako dar a oběť, jejíž vůně je Bohu milá.“    Efezským 5:2

3) Projevuješ lásku? V Bibli je příkaz: „… a žijte v lásce, tak jako Kristus miloval nás a sám sebe dal za nás…“ (Efezským 5:2). Tvá ústa jsou důležitou součástí tvého chození v lásce. Vůbec si neuvědomujeme, jak moc toho můžeme pro lidi udělat, když je budeme budovat svými slovy. Ještě opatrnější musíme být, abychom neříkali věci, které je srážejí. Bible říká: „Lidské srdce je ze všeho nejzrádnější, je nenapravitelné – kdo mu rozumí?“ (Jeremjáš 17:9, B21). Jaké vysíláš vibrace? Co z tebe vyzařuje? Když jsme příliš zaneprázdnění na to, abychom projevovali lásku, pak jsme opravdu příliš zaneprázdnění a je načase, abychom zkoumali motivy svého srdce a své postoje. Jak to udělat? Zkoumej svůj jazyk a to, co vychází z tvých úst.
Pamatuješ, jak jsi naposledy šel k lékaři a on tě požádal, abys otevřel ústa a řekl „ááá“? Udělal to proto, aby mohl zkontrolovat tvůj jazyk. Tak jako tvůj jazyk poví lékaři mnohé o tvém fyzickém zdraví, stejně může hodně vypovědět o tvém zdraví duchovním.
Abys získal odpovědi na modlitby, musíš zkoumat tři oblasti svého srdce: a) přebývání v Kristu – to tě dovede na vyšší úroveň duchovní zralosti a pomůže ti objevit, jakou autoritu máš v modlitbě; b) mluvení v souladu s Božím slovem – to může ve tvém životě „přenášet hory“ (viz Marek 11:23); c) růst v chození v lásce – to otvírá úžasné možnosti, jak ukázat druhým, kdo je doopravdy Bůh.