„… s pohledem upřeným na Ježíše, který vede naši víru od počátku až do cíle.“        Židům 12:2

Vize je obrazem toho, co „může být“, spíše než toho, „co je“. Tvá vize může přinést uzdravení tam, kde je nemoc – jako například vize Alberta Schweitzera pro Afriku. Nebo vzdělání tam, kde je neznalost – jako vize Gilberta Tennenta, která pomohla založit Princetonskou univerzitu. Může to být vize svobody tam, kde vládne útlak – jako vize Williama Wilberforce vzdát se života privilegované třídy a vymýtit otroctví. Tvoje vize však může být menší i jednodušší – třeba být v rodině prvním, kdo vystuduje univerzitu, nebo stát se skvělým rodičem svých dětí, ačkoliv ty sám jsi své rodiče nikdy nepoznal. Nebo přemoci nějaký svůj zlozvyk, než on přemůže tebe; či překonat strach z nových technologií a naučit se ovládat počítač; nebo se stát seniorem, který nerezignuje na svoje stáří a rozhodne se předávat ještě něco ze své zkušenosti druhým. Thoreau řekl: „Pokud buduješ vzdušné zámky … postav pod nimi nejprve pevné základy.“
Mít vizi však nestačí; patří k ní ještě závazek ji zrealizovat. To se nazývá mise – ta předpokládá nastavení konkrétních měřitelných kroků k jejímu naplnění. Těmto krokům se říká cíle – ty tvoří plán, jak svoji vizi zrealizovat. Obecně existuje jedna vize, které náleží větší množství cílů. Každým krokem, kterým dosáhneme určitého cíle, jsme blíže naplnění vize.
V tomto ohledu mám pro tebe opravdu dobrou zprávu – je-li tvoje vize od Boha, bude to On, kdo tě bude posilovat a dávat ti moudrost, budovat vztahy a hledat zdroje, aby se vize stala skutečností. Protože on je tvůrcem a dokonavatelem naší víry.