„Tu k němu přišli s ochrnutým; čtyři ho nesli.“ Marek 2:3

Čtyři muži se chopili ochrnutého, aby ho přinesli před Ježíše. Naštěstí to nebyli ti, kdo se snadno vzdávají. Nesmířili se s tím, že by jim měl v jejich záměru zabránit zástup. Dokonce prorazili střechu, aby ho dostali před Ježíše. Takže pokud chceš sloužit lidem:
1) Musíš si být vědom jejich potřeb. Možná, že když leží bezmocně na nosítkách, vypadají, jakoby neuměli do pěti počítat. Když jsou sami ve své bezmocnosti, tak křičí: „Bože, pokud mi nepomůžeš, je to konec.“ Uvědomují si, že jsou bolaví, zklamaní a osamocení.
2) Nesmíš je nechat padnout. Přijmout službu přivádět druhé k Ježíši znamená zvedat je, nedovolit jim padnout, nést je celou cestu. Znamená to uklidňovat jejich nepokoj, povzbuzovat je a donést bezpečně až na místo, kde se jich sám Ježíš dotkne.
3) Musíš dovolit Ježíši, aby je uzdravil on sám. Zranění lidé často sami neví, co vlastně chtějí – ale Ježíš to ví. Když je k němu přivedeš, ustup do pozadí a nech ho pracovat. Pokud již věříme určitou dobu, máme tendenci očekávat u druhých viditelná znamení změny. Jediný Ježíš však rozpoznal, že mužovou první touhou bylo odpuštění: „Synu, odpouštějí se ti hříchy“ (Marek 2:5). Teprve pak se zabývá druhou mužovou potřebou: „Pravím ti, vstaň, vezmi své lože a jdi domů!“ (Marek 2:11). Nemysli si, že to asi nebude Boží dílo, jen proto, že ti to nedává smysl. On ví, co dělá; on nikdy nedělá nic napůl. Pokud jednou v někom „… začal dobré dílo, dovede je až do dne Ježíše Krista“ (Filipským 1:6).