„„Nevzpomínejte na věci dřívější, o minulosti nepřemítejte.“ Izajáš 43:18

Rozvod je jednou z nejbolestivějších věcí, kterou může lidské srdce zažít. Znají to ti, co ho mají za sebou. Pokud mezi takové nepatříš, buď za to vděčný a měj pochopení pro ty, kdo jsou tím hluboce zasaženi.
Stalo se ti někdy, že tě zradil někdo, komu jsi důvěřoval? Přepadla tě občas během noci úzkost ze samoty? Měl jsi pocit, že máš úplně svázané ruce? Rozčilovalo tě někdy, že tě tví přátelé neumí pochopit? Nezoufej – tvoje současná situace se změní. Znovu nabudeš sil, obnovíš se, nezůstaneš na dně. Chce to jen čas a trochu úsilí. Smutné stránky kalendáře tvých neúspěchů se otočí a Boží milost tě znovu začne učit, jak žít a milovat. Tím, že ve svém stavu dovolíš, aby tě Bůh doprovázel, bude ti v Písmu zjevovat úžasná tajemství vnitřního pokoje, která tě vrátí zpět do života.
Pokud na vašem rozchodu neneseš podstatnou část viny, přivlastni si a ulož v srdci následující slova: „… uzdravuje ty, kdo jsou zkrušeni v srdci, jejich rány obvazuje“ (Žalm 147:3). Pokud cítíš, že na vašem rozchodu svůj díl viny máš, pamatuj, že žádný hřích není neodpustitelný. Takže i tvoje selhání je odpustitelné a zapomenutelné. Pro tebe platí toto Boží zaslíbení: „Já, já sám vymažu kvůli sobě tvoje nevěrnosti, na tvé hříchy nevzpomenu“ (Izajáš 43:25). Bez ohledu na to, jaký podíl viny máš, slovo pro dnešní den je: „Nevzpomínejte na věci dřívější, o minulosti nepřemítejte. Hle, činím něco docela nového a už to raší“ (Izajáš 43:18–19).