„Je-li Bůh s námi, kdo proti nám?“ Římanům 8:31

Otázka nezní: „Kdo je proti nám?“ Odpověď na tuto otázku by byla jednoduchá: katastrofy, inflace, korupce, vyčerpanost, kalamity, strachy… Otázka však ve skutečnosti začíná: „Je-li Bůh s námi…?“ Přečtěme si tato slova ještě jednou a podívejme se na každé z nich:
1) Bůh… Možná tě tví rodiče odsuzují, možná ani tvůj učitel o tobě nemá valné mínění, tví sourozenci se za tebe možná stydí, ale pořád je v dosahu tvých modliteb stvořitel oceánů – Bůh sám!
2) … je… Nestojí tam „možná“ nebo „byl s tebou“ nebo „byl by, kdybys“, ale stojí tam prostě „je“! Bůh je s tebou i teď, kdy čteš tuto větu. Nemusíš si vzít pořadové číslo a čekat, až na tebe dojde řada. Je zkrátka s tebou. Už ti nemůže být blíže, než právě je. Jeho blízkost nezávisí na tvé dobrotě ani špatnosti. Je s tebou.
3) … s… Jsi příliš vyčerpán, abys šel dál? On tě ponese. Nemáš odvahu bojovat? On bude bojovat za tebe. Ztiš se na chvíli někde v ústraní; k tomu tě Bůh povzbuzuje. Pohlédni za cílovou pásku; je tam Bůh a nadšeně ti tleská.
4) … námi. Kdyby měl Bůh kalendář, tvoje narozeniny by tam byly červeně zatrženy. Kdyby měl Bůh auto, neslo by na kapotě tvoje jméno. Kdyby v nebi byla lavička, vyryl by do ní tvoje jméno. My však víme, že Bůh má „tetování“. Dokonce víme, co je na něm vyryto: „Hle, vyryl jsem si tě do dlaní…“ (Izajáš 49:16).
Takže, když ráno vstáváš, podívej se do zrcadla a řekni si: „Bůh je se mnou!“