„Pronásleduj! Jistě dostihneš a jistě všechny vysvobodíš.“ 1. Samuelova 30:8

Když se král David a jeho muži vrátil domů z bitvy, zjistili, že Amálekovci vypálili jejich domovy a zajali celé jejich rodiny. Byli totálně zničení a plakali, dokud nevyplakali všechny slzy. Pak Bůh promluvil k Davidovi o nepřátelích: „Pronásleduj! Jistě dostihneš a jistě všechny vysvobodíš“ (1. Samuelova 30:8). S jeho pomocí to skutečně dokázali!
Takže bez ohledu na to, jak špatně teď tvoje situace vypadá, nevzdávej se. Jestli to potřebuješ, plač; pak osuš slzy, vyjdi v Boží síle a vezmi si zpět to, co ti nepřítel ukradl. Je-li to nutné, dělej to po částech, čerpej Boží sílu a nespoléhej na vlastní. Pavel napsal: „V konání dobra neumdlévejme; neochabneme-li, budeme sklízet v ustanovený čas“ (Galatským 6:9). Bůh tě neopustí, tak neopouštěj ty jeho! Slíbil v Bibli: „Půjdeš-li přes vody, já budu s tebou, půjdeš-li přes řeky, nestrhne tě proud, půjdeš-li ohněm, nespálíš se, plamen tě nepopálí. Neboť já Hospodin jsem tvůj Bůh, Svatý Izraele, tvůj spasitel. Jako výkupné jsem dal za tebe Egypt, Kúš a Sebu dal jsem místo tebe“ (Izajáš 43:2–3). Proto se nevzdávej a projdi tím!
Vzdát se je tak snadné, projít však vyžaduje víru. Když svou vírou uctíváš Boha, on tvou víru ocení! Když máš Boha na své straně, vyjdeš ze situace silnější, než jsi do ní vstupoval. Proto dnešní slovo pro tebe je: „Pronásleduj! Jistě dostihneš a jistě všechny vysvobodíš“ (1. Samuelova 30:8).