„S radostí vyjdete…“ Izajáš 55:12

Každé ráno si řekni: „Dnes vyjdu s radostí.“ To tě „napřímí“! Obecně vzato existují tři typy lidí:
1) Ti, kteří mají špatný pocit z dobrého pocitu. Věří, že nemáme být šťastní, ale jenom „zodpovědní“.
2) Ti, kteří tvůj projev radosti zchladí studenou sprchou, protože je tvá radost dráždí. Často jsou to lidé, kteří byli v životě zranění, a vztek v nich vře těsně pod povrchem.
3) Ti, kteří ti pozvednou ducha a vdechnou do tebe život.
Možná řekneš, že podle Bible se mají věřící odlišovat od nevěřících. Ano, mají se ale odlišovat pozitivně, nikoliv negativně! Jestli se nerozhodneš chodit v Pánově radosti, najdeš negativní způsoby, jak se odlišovat. Pavel napsal: „Radujte se v Pánu vždycky…“ (Filipským 4:4). Pokud si myslíš, že Pavlovi se to snadno řeklo, protože neměl tvoje problémy, jsi na omylu! Když Pavel psal tato slova, byl ve vězení a neměl šanci, že se odtamtud dostane. Radost pro něj byla rozhodnutím, ne reakcí na okolnosti. Ptáš se, jak se mohl ve vězení radovat? Protože pochopil, že opravdová radost plyne z oddanosti něčemu většímu, než jsou vlastní zájmy. Bible zaslibuje: „… radost z Hospodina bude vaší silou“ (Nehemjáš 8:10, ČSP).
Pravá radost vyžaduje tři věci: a) vědomě se každý den rozhodnout, že se zaměříš na Boží dobrotu; b) natáhnout ruku k požehnání druhých, kdykoliv je k tomu příležitost; c) pochopit, že z radosti plyne síla, což vysvětluje, proč je tvá radost primárním ďáblovým cílem. Když ztratíš radost, ztratíš sílu – a on vyhraje. Proto buď plný radosti!