„Miluj svého bližního jako sám sebe.“ Matouš 22:39

Aby se zlaté pravidlo stalo součástí tvého života, musíš se snažit dělat pro druhé tři věci:
1) Důvěřovat jim. Bez důvěry nemůže existovat skutečný vztah. Státní tajemník Henry L. Stimson řekl: „Nejdůležitější lekce, kterou jsem se během svého dlouhého života naučil, je, že jediný způsob, jak někoho učinit důvěryhodným, je důvěřovat mu; a nejjistější způsob, jak někoho učinit nedůvěryhodným, je nedůvěřovat mu a nedůvěru mu projevovat.“ Je to vždycky snadné? Ne, zvlášť když jde o někoho, koho moc dobře neznáš. Nicméně je to Kristovo zlaté pravidlo. Zatímco se snažíš do druhých investovat důvěru stejně, jako bys chtěl, aby ji oni investovali do tebe, pamatuj, že člověk, který důvěřuje druhým, vždycky ztratí méně než člověk, který druhým nedůvěřuje.
2) Děkovat jim. Odborník na mezilidské vztahy Donald Laird řekl: „Vždycky pomáhej lidem zvyšovat sebevědomí. Sotva existuje větší projev pocty, již můžeš druhému projevit, než mu pomoci být užitečný a najít uspokojení v jeho užitečnosti.“ Jak to udělat? Tak, že druhému dáš najevo, že si vážíš jeho úsilí. Že ho budeš chválit v přítomnosti lidí, kteří jsou mu nejbližší. Jak poznamenal Broadwayský producent Billy Rose: „Pro člověka je těžké zůstat roztrpčený, když ho důkladně pochválíš.“
3) Vážit si jich. Průzkum potvrzuje, že sedmdesát procent zaměstnanců opouští svou práci proto, že se necítí oceněni. Je to obžaloba některých zaměstnavatelů, jak špatně jednají se svými zaměstnanci! Neexistuje na světě člověk, který by nechtěl být oceněn. Je to tak, že? Proto si zvykni praktikovat zlaté pravidlo.