„… ale Mojžíš, jeho vyvolený, postavil se před ním do trhliny…“ Žalm 106:23

Někdy Bůh jedná svrchovaně, aniž by tě upozornil nebo ti něco vysvětlil. Jindy jedná pouze v odpovědi na modlitbu.
Modlitby Reese Howellse, velšského přímluvce, byly tak mocné, že jim jsou připisovány zásluhy za zmaření nacistických plánů a ovlivňování určitých událostí během 2. světové války. Díky Bohu za znalosti a schopnosti, některé věci se ale stanou pouze tehdy, když „věnujeme všechen svůj čas modlitbě“ (viz Skutky 6:4). V Bibli čteme, že Bůh by zničil Izrael, kdyby se před ním Mojžíš nepostavil do trhliny, aby „odvrátil jeho zkázonosné rozhořčení“ (viz Žalm 106:23). Za některými z největších duchovních probuzení v dějinách byla neviditelná, nedoceňovaná síla známá jako „přímluvci“. Mnohá vítězství, která oslavujeme na veřejnosti, byla nejdříve vybojována přímluvci na skrytém modlitebním místě.
Přímluvná modlitba je specializovaná služba, a je možné, že tě do ní Bůh volá. I když tě možná tvé nohy nemohou vynést z vlastních dveří, díky modlitbě můžeš omezovat satanovo jednání a ničit jeho nejlépe připravené plány. Pomocí modlitby můžeš přivolávat nebeské síly do jakékoliv situace, kdykoliv, kdekoliv a pro kohokoliv. Není divu, že satan moc přímluvné modlitby zlehčuje a udělá cokoliv, aby nám zabránil se jí věnovat. V modlitbě neexistuje žádná vzdálenost. Bůh řekl: „Požádej, a národy ti předám do dědictví, v trvalé vlastnictví i dálavy země“ (Žalm 2:8).
Je čas, abychom vyšli za hranice svého „požehnej mi“ a začali si v Božím jménu nárokovat větší věci. Když to, co vyhlašujeme na zemi, je v souhlasu s tím, o čem on rozhodl v nebi, pak se to stane (viz Matouš 18:18).