„Starším, kteří svou službu konají dobře, ať se dostane dvojnásobné odměny, zvláště těm, kteří nesou břemeno kázání a vyučování.“ 1. Timoteovi 5:17

Chceš-li být duchovním vedoucím, kterého stojí za to následovat, musíš splňovat tři podmínky:
1) Musíš být někomu zodpovědný. Někomu, kdo tě natolik dobře zná, aby se s tebou mohl modlit, posilovat tě ve tvých zranitelných oblastech a radit ti v důležitých rozhodováních. Autorita bez ochoty zodpovídat se nevyhnutelně vede k pohromě. 2) Tvé osobní priority musí mít správné pořadí. Priority mají tendenci se posouvat. Příliš mnoho z nás se stalo úspěšnými za cenu rozbitého domova a zničeného zdraví. Proč? Protože jsme dopustili, aby se pořadí našich priorit zvrtlo. 3) Tvé chození s Bohem musí být pevné. David řekl: „Tvé slovo uchovávám ve svém srdci jako drahocenný poklad, abych proti tobě nehřešil“ (Žalm 119:11, přel. z angl.). Ukázněné každodenní chození s Bohem je nejlepší ochranou před hříchem.
Jestliže místo toho, abys trávil čas s Bohem, trávíš čas jinými věcmi, které se pro tebe staly důležitými, mělo by to v tobě spustit alarm. Především věnuj pozornost slovu „drahocenný“. Znamená to něco, čeho si ceníš, chráníš to a nenecháš to ničím ohrozit. Udělej si každý den čas na modlitbu a čtení Bible a chraň ten čas svým vlastním životem. Dej každé ráno svou mysl Bohu, dokud je čerstvá. Pokud jsi pastor, tvým prvořadým povoláním není stavební projekt, sborový výbor nebo rozpočet; tvým prvořadým úkolem je, „být pastýřem ovcí“ (viz Jan 21:16). Jestliže hledáš osnovu nedělního kázání v sobotu na internetu, potřebuješ něco změnit. Předej někomu druhořadé povinnosti a znovu postav ty prvořadé na první místo. „Bratří, vyberte si proto mezi sebou sedm mužů, o nichž se ví, že jsou plni Ducha a moudrosti, a pověříme je touto službou. My pak budeme i nadále věnovat všechen svůj čas modlitbě a kázání slova“ (Skutky 6:3-4).