„… budou zářit … ti, kteří mnohým dopomáhají k spravedlnosti, jako hvězdy, navěky a navždy.“ Daniel 12:3

James Kennedy napsal: „Podívej se na Velkou pyramidu v Gíze. Je to jedna z nejmohutnějších staveb na světě a nějaký král Chufu si ji pro sebe postavil jako pomník. Kdo ale dneska zná jeho jméno? Jeden indický šáh postavil k poctě své manželky Tádž Mahal. Ani jemu se nepodařilo její památku uchovat. Kdo si dnes pamatuje její jméno Ardžumand? Anebo Velká čínská zeď. Astronauti ji mohou vidět z vesmíru, nikdo si ale nevzpomene na Čchin Š‘-chuang-tiho, který tuto nejrozsáhlejší lidskou stavbu světa na počátku nechal budovat. Všichni tito lidé jsou zapomenutí, ty ale můžeš na světě zanechat trvalý otisk. Jak? Tím, že povedeš druhé ke Kristu!“ Bible zaslibuje: „… budou zářit … ti, kteří mnohým dopomáhají k spravedlnosti, jako hvězdy, navěky a navždy“ (Daniel 12:3).
Louis Pasteur, průkopník imunologie, žil v době, kdy každoročně tisíce lidí umíraly na vzteklinu. Léta pracoval na vakcíně, a právě když se ji chystal vyzkoušet sám na sobě, pokousal vzteklý pes devítiletého chlapce Josepha Meistera. Chlapcova matka prosila, aby vakcínu vyzkoušel na jejím synovi. Dával tedy chlapci deset dní injekce, a ten přežil. Když si Pasteur o několik desetiletí později vybíral epitaf, požádal, aby mu na náhrobek vyryli jen tři slova: JOSEPH MEISTER PŘEŽIL!
Tvým největším odkazem mohou být lidé, kteří získali věčný život, protože jsi jim zvěstoval Krista. Ježíš řekl: „Slova, která jsem k vám mluvil, jsou Duch a jsou život“ (Jan 6:63). Co se dotýká srdcí? Co mění životy? Slova Pána Ježíše!