„… běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši.“        Filipským 3:14

V roce 1972 uveřejnil časopis Life příběh úžasných dobrodružství Johna Goddarda. Když mu bylo patnáct, slýchal svou babičku říkat: „Kdybych to tak jen byla udělala, když jsem byla mladá.“ John se rozhodl, že on tohle na konci života říkat nebude.
Sepsal si sto dvacet sedm cílů. Vyjmenoval deset řek, které chtěl prozkoumat, a sedmnáct hor, které chtěl zlézt. Stanovil si cíle – stát se Orlím skautem (nejvyšší dosažitelná hodnost v americkém chlapeckém skautingu), světovým cestovatelem a pilotem. Na seznamu měl také jízdu na koni v slavnostním průvodu Rose Bowl (výroční sportovní událost v Pasadeně), potápění v ponorce, zopakování cesty Marca Pola, přečtení Bible od začátku do konce a přečtení celé Encyclopedie Britannicy. Plánoval také přečíst celé dílo Shakespeara, Platóna, Dickense, Aristotela a několika dalších klasických spisovatelů. Chtěl se naučit hrát na flétnu a na housle, oženit se, mít děti (měl jich pět), udělat kariéru v medicíně a sloužit jako misionář ve své církvi. Že to zní nemožně? Ve věku čtyřiceti sedmi let dosáhl sto tří cílů ze svých sto dvaceti sedmi!
Tvůj seznam životních cílů nemusí být tak rozsáhlý jako jeho. Pokud ale nemáš žádné cíle, budeš mít malou motivaci pro to, abys ráno vstal, a když budeš večer uléhat, nebudeš příliš spokojený. Pokud se nesnažíš o něco, co přesahuje to, co už jsi zvládl, neporosteš. Stanov si tedy v modlitbě cíle a s Boží pomocí denně pracuj na jejich dosažení.