„Netrapte se žádnou starostí, ale v každé modlitbě a prosbě děkujte a předkládejte své žádosti Bohu. A pokoj Boží, převyšující každé pomyšlení, bude střežit vaše srdce i mysl v Kristu Ježíši.“    Filipským 4:6-7

Boží pokoj je úžasná věc. A některým lidem okolo tebe dnes schází. Tento pokoj přichází, když odevzdáš život Kristu a žiješ podle zásad stanovených v Písmu. Pokud něco „odevzdáš“ Pánu, pak na něj přenášíš každou částečku té věci (viz Žalm 37:5). Petr napsal: „Uvrhněte na něj všechny své starosti jednou provždy, neboť mu na vás záleží“ (1. Petrova 5:7, přel. z angl.). Jaká výsada! Využil jsi jí v poslední době? Možná se ptáš, jak můžeš Bohu předat všechny své starosti. V modlitbě! Jakmile si uvědomíš, že se začínáš obávat a ztrácíš pocit pokoje, okamžitě to přines Bohu a nech to u něho. Nedopřej ďáblu čas, aby na tobě pracoval. Čím déle s tím budeš vyčkávat, tím větší kontrolu nad tebou získá. Zdá se ti, že na to nemůžeš přestat myslet? Udělej tyto dvě věci:
1) Odevzdej to Bohu, a pak se soustřeď na jiné věci. Je to naučená reakce, kterou budeš muset každý den cvičit. Pavel napsal: „… přemýšlejte (pořád) o všem, co je pravdivé, čestné, spravedlivé … A Bůh pokoje bude s vámi“ (Filipským 4:8-9). Jinými slovy, přesměruj své myšlenky.
2) Zjisti si, co Bůh ve svém Slově říká o tvé situaci. A potom podle toho srovnej své myšlenky, slova i jednání.
Když to uděláš, tvé srdce i mysl bude střežit pokoj Boží (viz Filipským 4:7).