„Slovo o kříži je bláznovstvím těm, kdo jsou na cestě k záhubě…“         1. Korintským 1:18

Bůh umírající na kříži za naše hříchy – to zní některým lidem jako bláznovství. Jejich filozofií je „Pokud tomu nerozumím, nepřijímám to.“ A v tom tkví to nedorozumění. Spasení přichází pouze skrze víru. „… jestliže se neobrátíte a nebudete jako děti, nevejdete do království nebeského“ (Matouš 18:3). Všechno, co se od tebe chce, je prostá dětská víra v dokonané Ježíšovo dílo na kříži.
Jeden příběh vypráví o vysokoškolákovi, kterému dal profesor jako známku za test nulu. Zmatený student řekl: „Nezasloužím si takovou známku.“ Profesor se usmál a zavtipkoval: „Souhlasím, nula je ale nejnižší známka, jakou mohu dát.“ Takhle Bůh vidí i naši moudrost. „Moudrost tohoto věku je bláznovstvím před Bohem…“ (1. Korintským 3:19).
Jednou stál jeden muž během povodně na střeše svého domu a modlil se: „Bože, prosím, zachraň mě.“ Brzy připluli lidé na člunu a nabídli mu odvoz do bezpečí. On ale řekl: „Ne, Bůh se o mě postará.“ Voda stoupala, až mu byla skoro po pás. Vtom se mu nad hlavou objevila helikoptéra a spustil se provazový žebřík. „Ne, Bůh se o mě postará.“ Brzy poté se ten muž utopil. Když stál před Bohem, ptal se ho, proč ho nezachránil. Bůh mu odpověděl: „Poslal jsem ti člun a vrtulník. Co více jsi chtěl?“ Na kříži Bůh udělal všechno, co je pro tvou spásu potřeba. Jediné, co musíš udělat ty, je věřit Kristu a přijmout dar věčného života.