„… pomoc v pravý čas.“ Židům 4:16

Když máš duchovní, fyzické, vztahové nebo finanční potřeby, Bůh říká, že ti pomůže. Někteří z nás však mají problém tomu uvěřit. Ježíš ale přece odsoudil bohatého muže za to, že přehlížel chudého, který seděl na jeho prahu. A Bůh svůj postoj v této věci nezměnil.
Ježíš vyprávěl příběh muže, který byl tak zaneprázdněn vyděláváním peněz, že neměl čas na Boha. „Ale Bůh mu řekl: ‚Blázne! Ještě této noci si vyžádají tvou duši, a čí bude to, co jsi nashromáždil?‘ Tak je to s tím, kdo si hromadí poklady a není bohatý před Bohem“ (Lukáš 12:20-21). Ani v této věci Bůh svůj postoj nezměnil. Ježíš vyhnal z chrámu směnárníky, protože brali lidi na hůl. Zašel až tak daleko, že dokonce řekl, že z chrámu udělali „doupě lupičů“ (viz Marek 11:17).
Znamená to tedy, že Boha zajímá pouze naplňování našich duchovních potřeb, ale materiálních ne? Samozřejmě, že duchovní potřeby by měly být vždy tvou nejvyšší prioritou, nechme ale Písmo, aby mluvilo samo za sebe. Pokud jde o Boha a tvé peníze, Ježíš říká: „Nemějte tedy starost a neříkejte: Co budeme jíst? Co budeme pít? Co si budeme oblékat? Po tom všem se shánějí pohané. Váš nebeský Otec přece ví, že to všechno potřebujete. Hledejte především jeho království a spravedlnost, a všechno ostatní vám bude přidáno“ (Matouš 6:31-33). Všimni si slova „všechno“. Když jsi ve správném postoji vůči Bohu, můžeš se s důvěrou modlit a žádat, aby ti požehnal ve všech věcech!