„… peníze vyřeší všechno.“ Kazatel 10:19

Bible učí, že Bůh chce, abys měl dostatek peněz, abys mohl:
1) Zajistit potřeby své rodiny a pomoci svým blízkým uspět. „Kdo se nestará o své blízké a zvláště o členy rodiny, zapřel víru a je horší než nevěřící“ (1. Timoteovi 5:8).
2) Dávat desátky a financovat jeho dílo. „Přinášejte do mých skladů úplné desátky. Až bude ta potrava v mém domě, pak to se mnou zkuste, praví Hospodin zástupů: Neotevřu vám snad nebeské průduchy a nevyleji na vás požehnání? A bude po nedostatku“ (Malachiáš 3:10).
3) Platit daně a plnit své závazky. Jak odpověděl Ježíš na otázku: „Je dovoleno dávat daň císaři, nebo ne?“ (Matouš 22:17) Odpověděl takto: „Odevzdejte tedy, co je císařovo, císaři, a co je Boží, Bohu“ (Matouš 22:21).
4) Poslat jeho Slovo do čtyř koutů světa. „Ale jak mohou vzývat toho, v něhož neuvěřili? A jak mohou uvěřit v toho, o kom neslyšeli? A jak mohou uslyšet, není-li tu nikdo, kdo by ho zvěstoval? A jak mohou zvěstovat, nejsou-li posláni?“ (Římanům 10:14-15).
5) Pomáhat chudým a potřebným. „Blaze muži, jenž se bojí Hospodina, jenž velikou zálibu má v jeho přikázáních … Jmění, bohatství má ve svém domě … Rozděluje, dává ubožákům, jeho spravedlnost trvá navždy…“ (Žalm 112:1-3, 9).
Pokud tvým důvodem, proč chceš peníze, je naplnit Boží vůli a žehnat druhým, Bůh ti to splní.