„Myšlenky spravedlivého jsou správné.“ Přísloví 12:5, přel. z angl.

Tvá mysl může pracovat pro tebe nebo proti tobě. Pokud pracuje pro tebe, pomáhá ti zachovávat si pozitivní postoj, dosahovat cílů a těšit se z každého dne. Pokud ale pracuje proti tobě, může způsobit, že budeš negativní a znechucený, bude ti bránit v postupu vpřed a povede tě k sebezničujícím myšlenkám. Proto nauč svou mysl pracovat pro tebe, a ne proti tobě.
Důležité pro to je učinit vědomé rozhodnutí k pozitivnímu myšlení vedenému vírou, a ne strachem. Tento nový úkol tvůj mozek ovšem nedokáže splnit přes noc. Možná to od tebe bude vyžadovat radikální proměnu, a to chce čas. Udělej ale rozhodnutí, že díky tvé píli a Boží pomoci bude tvá mysl pracovat pro tebe, místo proti tobě, a stane se pozitivní silou ve tvém životě. Podle kognitivní neuroložky Caroline Leafové mozek roste osmnáct let, „dozrává“ ale po celý život. Nezapomeň na to! Zatímco každý orgán ve tvém těle byl v okamžiku narození plně zformován a rostl zároveň s tvým tělem, mozek ve skutečnosti potřebuje k růstu plných osmnáct let. A když je plně zformovaný, „dozrává“ a mění se až do dne tvé smrti. To znamená, že bez ohledu na to, kolik je ti let, tvůj mozek „stále zraje“.
To je skvělá zpráva. Znamená to, že nemusíš ustrnout ve starém nebo nesprávném způsobu myšlení. Tvůj mozek neustále „zraje“, takže se můžeš stále zdokonalovat v myšlení. Vždyť Bible říká: „Myšlenky spravedlivého jsou správné“ (Přísloví 12:5, přel. z angl.).