„Jako mne poslal Otec, tak já posílám vás.“ Jan 20:21

Ježíš řekl: „Jako mne poslal Otec, tak já posílám vás“ (Jan 20:21). Jde tu o to, jakým způsobem máme sdílet evangelium – nejde o pravidla, předpisy a diktáty různých denominací. Musíš pochopit dvě věci:
1) Bůh nás poslal, abychom sloužili, ne abychom si nechali sloužit. „… Syn člověka nepřišel, aby si dal sloužit, ale aby sloužil a dal svůj život jako výkupné za mnohé“ (Matouš 20:28). Uvědomil sis někdy, že se zlobíme, když nás v restauraci obslouží jako poslední? Máme pocit, že si zasloužíme něco lepšího. V Božím království je však upřednostňování sebe sama na posledním místě. A právě z této pozice Kristus vládne a dobývá. Musíme jít až tam, kde končí naše já. Nemůžeme reprezentovat Ježíše, pokud nejsme ochotni opásat se zástěrou pokory a umýt nohy svému bratru, i kdyby se jmenoval Jidáš.
2) Byli jsme posláni činit Boží vůli, ne svou vlastní. Ježíš řekl: „… jsem sestoupil z nebe, ne abych činil vůli svou, ale abych činil vůli toho, který mě poslal…“ (Jan 6:38). Když jsme mladí a lidé se nás ptají na naše životní plány, říkáváme: „Rád bych byl lékařem, učitelem, vrcholovým sportovcem nebo zdravotní sestrou.“ Ve skutečnosti bychom ale měli dodat „bude-li to Boží vůle“, protože pokud v tom nebude on, budeš sám. Volba nesprávného zaměstnání tě postaví na nesprávné místo s nesprávnými lidmi, a v důsledku toho bude ve tvém životě všechno špatně. Jan řekl: „… svět pomíjí i jeho chtivost; kdo však činí vůli Boží, zůstává na věky“ (1. Janova 2:17). Minout se Boží vůlí znamená minout se cílem, pro který ses narodil. Nedovol, aby se ti to stalo.