„… veď válku se strategií, záchrana je v množství rádců.“ Přísloví 24:6, ČSP

Šalomoun řekl: „… veď válku se strategií, záchrana je v množství rádců“ (Přísloví 24: 6, ČSP). Kolem tebe jsou moudří a zkušení lidé, kteří jsou ochotni ti pomáhat. Proto se s nimi pravidelně scházej a sdílejte své nápady. Ujisti se, že všichni vědí, že neplatí žádné limity, hranice či dokonce omezení rozpočtu. Cílem je dostat „na stůl všechno“. Nikdy nevíš, jak skvělá myšlenka může přijít, takže se neomezuj tím, co si myslíš, že je možné nebo dostupné. Veď si seznam nápadů, které jsi dostal, a očísluj si je. To ti pomůže, až se k nim budeš vracet, a dá ti to představu, kolik nápadů vzniká. Další možností je dát na zeď nástěnku a nechat lidi, aby tam zapisovali nebo kreslili své okamžité nápady. To jim pomůže aktivně přemýšlet o dalších nápadech a posouvat se kupředu.
Je to ale fórum, kde není povolena kritika! Pamatuj si, že když někdo přijde s myšlenkou a ty mu řekneš, že je hloupá nebo neproveditelná, je pravděpodobné, že to byl poslední nápad, který s tebou sdílel. A kdo ví, možná zrovna on mohl přijít s něčím opravdu velkým, co mohlo vyřešit problém, otevřít dveře a poskytnout ti strategii pro budoucnost.
A zde je ještě jedna rada: Setkání se sdílením nápadů omezte přibližně na hodinu. Alfred Hitchcock trefně zavtipkoval, že „délka filmu by měla odpovídat výdrži lidského močového měchýře“! Je lepší mít kratší setkání a respektovat čas lidí. Poděkuj jim za příspěvky, pak přemýšlej o tom, o čem jste diskutovali, a sejděte se zase příště.