„… neochabneme-li, budeme sklízet v ustanovený čas.“ Galatským 6:9

Neexistuje žádný instantní úspěch, ani pokud jde o lidi, ani pokud jde o problémy. Ať potřebuješ zhubnout o pět kilogramů nebo o padesát, vždycky můžeš během určité doby shodit jenom půl kilogramu. Je vzrušující stanout na vrcholku hory, dostat se tam ale můžeš jen krok za krokem. Nic velkého se nevytvoří naráz, téměř každý významný úspěch v životě přichází až po dlouhém a náročném čekání. Pokud se s touto pravdou nesmíříš, vzdáš se příliš brzy a skončíš daleko od úspěchu, se kterým pro tebe Bůh počítá.
Společnost Jell-O, vyrábějící ovocné želatinové dezerty, oslavila v roce 1997 sté výročí. Kdyby však vynálezce dezertu ještě žil, měl by asi z úspěchu svého výrobku pramalou radost. V roce 1897 dělal Pearl Wait všelicos. Byl stavebním dělníkem, ale také experimentoval s patentovanými léky a nabízel své léčebné metody podomní nabídkou. Při tom různém hraní si a experimentování dostal nápad smíchat ovocnou příchuť s granulovanou želatinou. Jeho manželka okamžitě dala výrobku název Jell-O a Wait mohl při pochůzkách nabízet ještě další produkt.
Jeho dezert ale bohužel nešel na odbyt tak, jak doufal, takže to brzy vzdal a prodal práva na Jell-O za mizerných čtyři sta padesát dolarů Oratoru Woodwardovi. Woodward byl chytrý obchodník. Věděl, co dokáže reklama, a během osmi let proměnil čtyřsetpadesátidolarovou investici na miliónový obchod. Dnes se prodá více než milión krabiček Jell-O denně a nikdo z příbuzných Pearla Waita z toho nemá ani floka. Proč? Protože Wait nedokázal čekat!