„… mnozí z těch, kteří uvěřili … otevřeně vyznávali…“ Skutky 19:18, ČSP

Když Pavel mluvil o církvi v Efezu, napsal: „… mnozí z těch, kteří uvěřili … otevřeně vyznávali a odhalovali své skutky … Tak Pánovo slovo mocně rostlo a sílilo“ (Skutky 19:18-20, ČSP).
Právě to je způsob, jímž dochází k duchovnímu uzdravení v církvích. Pokud tedy upadneš do pasti opakovaného hříchu a selhávání, vyhledej zralé, oddané křesťany, kteří nebudou šokováni tvými problémy, kteří nezradí tvou důvěru a kteří budou vědět, jak se za tebe a s tebou modlit. Ježíš dal svým následovníkům autoritu vyslechnout vyznávání a vyhlásit milost. „Komu odpustíte hříchy, tomu jsou odpuštěny, komu je neodpustíte, tomu odpuštěny nejsou“ (Jan 20:23).
K duchovnímu očištění dochází, když ti někdo pohlédne do tváře a řekne: „Bůh ti odpouští, já ti odpouštím, nyní odpusť sám sobě a choď v Božím odpuštění!“ Odpuštění je tak mocná síla, že dokonce může dopomoci k uzdravení. Jakub napsal: „Je někdo z vás nemocen? Ať zavolá starší církve, ti ať se nad ním modlí a potírají ho olejem ve jménu Páně. Modlitba víry zachrání nemocného, Pán jej pozdvihne, a dopustil-li se hříchů, bude mu odpuštěno. Vyznávejte hříchy jeden druhému a modlete se jeden za druhého, abyste byli uzdraveni. Velkou moc má vroucí modlitba spravedlivého“ (Jakub 5:14-16). A pokud si nejsi jistý, koho bys měl oslovit nebo komu můžeš důvěřovat, začni se svým pastorem.