„Neboť proto jsem se ti zjevil, abych tě učinil svým služebníkem a svědkem…“        Skutky 26:16

„Služebník“ se zaměřuje na plnění vůle svého pána, „svědek“ svědčí o tom, co viděl a osobně zažil. A ty jako vykoupené Boží dítě jsi povolán dělat obojí. Podívejme se na každou tu věc zvlášť.
1) Jsi Boží služebník. To znamená, že musíš mít uši naladěné na to, co od tebe Bůh chce a jakým způsobem to máš udělat. Konání jeho vůle by mělo být nejdůležitější položkou tvého denního programu.
2) Jsi jeho svědek. Hodnota svědka závisí na tom, jak blízko byl události, když k ní došlo, a co viděl. Jan napsal: „… co jsme na vlastní oči viděli, na co jsme hleděli a čeho se naše ruce dotýkaly, to zvěstujeme…“ (1. Janova 1:1). Vzpomínáš si na staré pořekadlo „řekni mi, s kým se stýkáš, a já ti povím, jaký jsi“? Když budeš denně trávit čas s Ježíšem, budeš svým životem ovlivňovat druhé. Bible říká: „… ten, kdo získává duše, je moudrý“ (Přísloví 11:30, ČSP). Pokud jde o sdílení víry, musíš prokázat moudrost, takt a milost. Je pravděpodobné, že mnoho lidí, s nimiž se setkáš, mělo alespoň jednu špatnou zkušenost s křesťany a s církví, proto musíš být „moudrý“. Co to znamená? Pověz jim, že Ježíš je Velký lékař, který uzdravuje zlomená srdce. Že církev je taková nemocnice, kde na tom někteří jsou už dobře, kdežto jiní ještě potřebují intenzívní péči. Správná prezentace a správné pochopení lidi neodradí, ale přitáhne k Ježíšovi.
Takže jaký je tvůj úkol? Být jeho služebníkem i jeho svědkem!