„A dám vám nové srdce a do nitra vám vložím nového ducha. Odstraním z vašeho těla srdce kamenné a dám vám srdce z masa.“    Ezechiel 36:26

Cyprián, bohatý šlechtic, který žil ve třetím století, si užíval projížďky kolem Kartága ve svém zlatem a šperky zdobeném kočáře. Nosil krásné šaty vykládané diamanty a drahými kameny a žil nezřízeným životem. V dopise jednomu křesťanskému teologovi tehdejší doby napsal, že si vůbec nedokáže představit, že by mohl změnit způsob života, jakým žil tak dlouho. Zakořeněné zvyky, chutě a touhy, které si vypěstoval, hříchy, které ho tížily na prsou. Jak by se mohl vzdát těchto věcí? Jak by mohl být jako křesťané, které viděl kolem? Zdálo se mu to jako naprosto nemožná věc.
A přece se díky tajuplné Boží prozřetelnosti a milosti stalo to, co se zdálo být zcela nemožné, a Cyprián byl proměněn. Bůh se k němu sklonil, vzal jeho kamenné srdce a místo něho mu dal srdce z masa, srdce, které milovalo Boha a vzdávalo mu chválu. Cyprián, který se později stal jedním z velkých vůdců rané církve, řekl, že věci, které se mu dříve zdály naprosto nemožné, záhadné a složité k pochopení, se najednou staly prostými. Všechny jeho problémy zmizely.
Možná ti připadá, že nerozumíš tomu, co je to znovuzrození. Dobrá zpráva je, že to chápat nemusíš. Musíš jenom důvěřovat Kristu a znovu se narodit. Všechny typy lidí, velcí a mocní, spodina a chudina, urození i prostí, divocí i kultivovaní, ti všichni zažili obnovující Boží moc a užívali si nový život v Kristu. A ty můžeš také.