„Mohou snad jít dva společně, když nejsou ve shodě?“ Ámos 3:3, B21

Správné vztahy tě mohou v životě povznést, jsou jako vítr nadnášející tvá křídla. Špatné vztahy tě ale strhnou dolů, jsou jako koule na řetězu přivázaném okolo tvé nohy. Jestli chceš vědět, které vztahy jsou pro tebe dobré a které ne, zde máš tři vodítka:
1) Pokud vztah nefunguje, přiznej si to. Někdy se musíš zbavit ztrátových investic. Staré rčení říká: „Když jsi v jámě, přestaň kopat.“ Přiznej si, že někdy tvé snahy nestačí a že nemůžeš pomoci každému. To, že někoho pustíš, neznamená, že se mu už nikdy nebude dařit lépe, znamená to, že Bůh mu může pomoci lépe než ty.
2) Je rozdíl mezi tím někomu pomáhat a někoho nést. Zvlášť je tomu tak v případě člověka, který se k tobě vždycky obrátí pro pomoc a snaží se v tobě vyvolat pocit viny, když mu nejsi k dispozici. Nesnaž se být pro nikoho Bohem. Tvá neustálá pomoc může být ve skutečnosti na překážku. Někdo si ze vztahu s tebou může udělat berličku. Stáhni se a dej mu příležitost, aby se naučil chodit sám.
3) Nedovol, aby strach z kritiky omezil tvůj zdravý rozum. Nemůžeš se zalíbit každému. Musíš se naučit s tímto faktem žít. Pravda může bolet nebo způsobit, že ztratíš něčí sympatie, pořád ale zůstává pravdou. Jsou chvíle, kdy musíš říct, jak to je, a přijmout důsledky a nepochopení. Jediným způsobem, jak se vyhnout kritice, je vždycky říkat to, co si ostatní přejí slyšet. Když to ale budeš dělat, budeš v rámci takového vztahu žít ve lži.