„Kdo tě udělal tak důležitým?“ 1. Korintským 4:7, B21

Tvůj úspěch nespočívá v tom, že se podobáš ostatním, ale že se od nich lišíš. Místo aby ses porovnával s někým jiným a soutěžil s ním, zkus objevit, v čem tě Bůh učinil zvláštním, protože to je oblast, v níž můžeš vyniknout.
Zpěvák Pearl Bailey řekl: „Jsou dva druhy talentu: přirozený lidský talent a talent daný Bohem. S lidským talentem musíš tvrdě pracovat. Bohem daný talent stačí jen čas od času trošku oprášit.“ Pavel napsal: „Máme rozličné dary podle milosti, která byla dána každému z nás…“ (Římanům 12:6). Chceš raději bojovat za rozvoj dovedností, k nimž máš malý přirozený talent, nebo jít za talentem, který ti dal Bůh, abys zjistil, kam tě zavede? Sny se nenaplňují proto, že jednou za čas uděláš něco dobře. Naplní se, když den za dnem podáváš vynikající výkon. A to se děje jedině tehdy, když pracuješ v oblasti své silné stránky. Nemůžeš být jako středoškolský hráč baseballu, který obdržel pozvánku na jarní trénink prvoligového týmu. Po prvním týdnu napsal domů e-mail: „Jsem nejlepší z pálkařů, nadhazovači se dají v pohodě zvládnout.“ Druhý víkend se chlubil: „Mám pět set homerunů, zdá se, že brzo začnu hrát vnitřní pole.“ Třetí víkend napsal: „Dnes začínají házet kroucené nadhozy. Zítra jedu domů.“
Bez důsledné vytrvalosti nemůžeš dosáhnout úspěchu, a důsledné vytrvalosti nemůžeš dosáhnout, pokud budeš pracovat mimo své silné stránky, které ti dal Bůh. V takovém případě by to stálo všechny tvé síly, abys dosáhl Bohem určeného snu. Pokud půjdeš za svým Bohem daným talentem, budeš mít nejlepší šanci být trvale dobrý v tom, co děláš. Takže slovo pro dnešní den zní: Stavěj na svých silných stránkách.