„… a byl pohřben; byl vzkříšen třetího dne podle Písem…“ 1. Korintským 15:4

„… Kristus zemřel za naše hříchy podle Písem a byl pohřben; byl vzkříšen třetího dne podle Písem, ukázal se Petrovi, potom Dvanácti. Poté se ukázal více než pěti stům bratří najednou… Pak se ukázal Jakubovi, potom všem apoštolům. Naposledy ze všech se … ukázal i mně“ (1. Korintským 15:3-8).
Někteří z největších myslitelů v historii začínali jako ateisté, nakonec ale svěřili svou důvěru Kristu. Proč? Zkoumali důkazy! Věděli totiž, že pokud byl Ježíš tím, za koho se prohlašoval, tedy vtěleným Bohem, který se stal člověkem, zemřel za naše hříchy a vstal z mrtvých, je před nimi životní rozhodnutí, buď tedy Ježíše přijmou, nebo ho odmítnou. A takové rozhodnutí musíš učinit i ty. Petr v den Letnic řekl svým posluchačům: „… vy jste ho rukou bezbožných přibili na kříž a zabili. Ale Bůh ho vzkřísil; vytrhl jej z bolestí smrti, a smrt ho nemohla udržet ve své moci“ (Skutky 2:23-24). Oni řekli: „‚Co máme dělat, bratří?‘ Petr jim odpověděl: ‚Obraťte se a každý z vás ať přijme křest ve jménu Ježíše Krista na odpuštění svých hříchů…‘“ (Skutky 2:37-38). Toho dne byly tři tisíce duší získány pro Krista a zrodila se církev.
Podtrženo a sečteno: Ježíš zemřel za tvé hříchy a vstal z mrtvých, aby tě zastupoval jako obhájce před Božím trůnem. Jestli jsi moudrý, přijmeš ho jako svého Pána a Spasitele s vědomím, že ti nyní dá život v hojnosti a později život věčný v nebi.