„Otevři mi oči, ať mám na zřeteli divy ze Zákona tvého.“ Žalm 119:18

Klíčem ke studiu Bible je číst ji denně, systematicky a s modlitbou. Žalmista se modlil: „Otevři mi oči, ať mám na zřeteli divy ze Zákona tvého“ (Žalm 119:18). To zahrnuje tři věci:
1) Bůh ti ukáže pravdu o sobě. Objevíš jeho povahu, jeho názory i to, čeho si váží. A pokud jsi vyrůstal bez rodiče nebo jsi byl zneužívaný, zjistíš, že tvůj nebeský Otec je úplně jiný, láskyplně jiný!
2) Bůh ti ukáže pravdu o druhých. Začneš chápat a oceňovat jejich místo ve svém životě. Naučíš se rozpoznávat a vnímat jejich potřeby, a také poznáš roli, kterou máš podle Boha v jejich životě sehrát ty. Budeš vědět, že když ti Bůh žehná, je to vždy proto, aby ses stal požehnáním pro druhé (viz 1. Mojžíšova 12:1-2).
3) Bůh ti ukáže pravdu o tom, jak tě vidí. Začneš chápat, jak jsi pro něho důležitý a budeš si toho vážit. Ano, upozorní tě na tvé problémy a slabiny. Ale udělá více než to. Ukáže ti také potenciál, který v tobě vidí, a plány, které s tebou má (viz Jeremjáš 29:11).
Vyhraď si tedy každý den určitý čas na studium Bible. Část tohoto času věnuj prostému čtení, aniž by ses pokoušel nořit do složitých teologických konceptů. Zkrátka čti a nasávej, co Bůh říká, a nech jeho Ducha promlouvat ke svému srdci. A ještě jedna myšlenka! Bible je jedinou knihou, kterou kdy Bůh napsal, a ty jednoho dne budeš stát před ním jako před jejím autorem. Nechtěl bys mu snad v té chvíli říct, že jsi jeho knihu četl?