„Každý detail funguje ve váš prospěch a k Boží slávě.“ 2. Korintským 4:15, přel. z angl.

Pokud právě procházíš těžkým obdobím, nech se povzbudit Pavlovými slovy: „Ze všech stran zakoušíme soužení, ale nebýváme zdrceni; býváme bezradní, ale ne zoufalí; býváme pronásledováni, ale ne opuštěni; býváme sráženi, ale nejsme zničeni“ (2. Korintským 4:8-9, B21). O kom to Pavel mluvil? O následovnících Krista, kteří prožívali těžké období. Proto jim napsal: „Vždyť to všechno je kvůli vám… Proto neochabujeme; i když náš vnější člověk chátrá, ten vnitřní se však den ze dne obnovuje. To naše nynější lehké soužení nám totiž působí nesmírně veliké břímě věčné slávy…“ (2. Korintským 4:15-17, ČSP).
Když jsi pod tlakem, tvá víra roste, a Bůh přesně ví, jak velký tlak má použít! Nechá tě, aby ses dostal do bodu, kde:
1) Ti dojdou odpovědi a zdroje se zdají být vyčerpány.
2) Tě unavuje, že ti satan krade to, o čem víš, že ti to Bůh zaslíbil.
3) Už nejsi ochoten nechat se ovládat názory jiných lidí. (Pamatuj, že u Boha neexistují žádné beznadějné situace, pouze lidé, kteří v nich ztratili naději.)
Teprve když už nemůžeš dělat nic jiného, ​​začneš věřit, že Bůh dokáže i nemožné. Jak řekl Pavel: „Toto krátké a lehké soužení…“ (2. Korintským 4:17). Krize, kterou prožíváš, může být přestrojeným požehnáním, příležitostí zakusit „odhalující se Boží milost“ a větší míru jeho moci ve svém životě.