„Vy jste sůl země; … Vy jste světlo světa.“ Matouš 5:13-14

Vědí lidé, s nimiž pracuješ, že patříš Kristu a následuješ ho? Co si myslí o tvém postoji k lidem s autoritou? A co spolupracovníci, které máš na starosti, jsi k nim kritický, nebo je chválíš? Jak jsi na tom s dodržováním termínů? Chodíš do práce včas a pracuješ tam na sto procent? Snažíš se v zaměstnání o osobní růst a odvádíš dobrou práci? Jinými slovy, reprezentuješ Ježíše i v zaměstnání?
Když o tom začneš takhle uvažovat, může se stát, že něčí názor na věčnost může záviset na tom, jak reprezentuješ Krista svou prací. Dnes je možná příliš nezajímají Boží věci, o nichž jim říkáš. To se ale může během okamžiku změnit. Když je postihne životní krize, jako je smrt v rodině, rozvod, nemoc nebo ztráta zaměstnání, hledají někoho, kdo má skutečné odpovědi. Tehdy mohou vyhledat tebe, člověka, kterého kdysi „hodili do ohnivé pece a lví jámy“, protože nikdo jiný pro ně nemá odpovědi, které fungují.
Ježíš řekl: „Vy jste sůl země; jestliže však sůl pozbude chuti, čím bude osolena? … Vy jste světlo světa. Nemůže zůstat skryto město ležící na hoře. A když rozsvítí lampu, nestaví ji pod nádobu, ale na svícen… Tak ať svítí vaše světlo před lidmi, aby viděli vaše dobré skutky a vzdali slávu vašemu Otci v nebesích“ (Matouš 5:13-16).