„Světlem pro mé nohy je tvé slovo, osvěcuje moji stezku.“ Žalm 119:105

Žalmista podtrhuje dvě důležité věci, které v tobě působí čtení Bible:
1) Ukazuje ti tvůj duchovní stav. V biblických dobách neexistovaly dlážděné silnice, takže když hosté vstoupili do domu, zastavili se, aby si umyli písek a špínu z nohou. Právě to dělá čtení Božího slova. David řekl: „Jak si mladík udrží svou stezku čistou? Musí se vždy držet tvého slova“ (Žalm 119:9).
2) Ukazuje ti směr, jímž se máš vydat. „Světlem pro mé nohy je tvé slovo, osvěcuje moji stezku“ (Žalm 119:105). Když stojíš před důležitým rozhodnutím a nevíš, kterou cestou jít, Bůh povede tvé kroky pomocí svého Slova. David, který miloval Boží slovo a neustále o něm rozjímal, se modlil: „Nauč mě plnit tvou vůli, vždyť jsi můj Bůh. Kéž mě tvůj dobrotivý duch vede po rovné zemi!“ (Žalm 143:10).
Mnoha chybám, kterých se dopouštíme, bychom. určitě mohli předejít, kdybychom se na dostatečně dlouho zastavili a hledali Boží vedení. On ví, co nás čeká, my ne. Proto: „Svou cestu svěř Hospodinu, doufej v něho, on sám bude jednat“ (Žalm 37:5). Stejně jako si děti potřebují vypěstovat chuť na zdravé jídlo místo na nezdravé, ty si potřebuješ vypěstovat chuť na Boží slovo.
Žalmista řekl: „Tvá přikázání jsou pro mne potěšením, já jsem si je zamiloval“ (Žalm 119:47). „Co jsi řekl, je důkladně protříbené, tvůj služebník si to zamiloval“ (Žalm 119:140). Požádej dnes Boha, aby ti dal lásku ke svému Slovu. To je modlitba, kterou vyslyší!