„Večer se uhostí pláč, a ráno všechno plesá.“ Žalm 30:6

Země se neustále otáčí, takže když je na jedné polokouli světlo, na druhé je tma. Zatímco jeden člověk prožívá půlnoc, jiný se raduje, protože pro něj konečně nastalo svítání. Oba žijí na stejné planetě, každý je ale na zcela jiném místě.
Pokud tedy zažíváš noc, ještě chvíli vydrž a věci se změní. Bůh to zaručuje. Stejným způsobem, jakým ses vtočil do temnoty, se z ní zase vytočíš. Bůh pracuje na noční směně, a pokud mu nepřestaneš důvěřovat, promění tvou temnotu ve světlo. Všimni si, že některé významné události v Bibli se staly v noci. Například Bůh využil chvíle, kdy Adam spal, sáhl do něho, provedl operaci a stvořil Evu. O půlnoci, když ostatní vězni spali, Pavel a Silas zpívali chvály Bohu a ten je vysvobodil. Když byl Petr zamčen v nejzabezpečenějším vězení, Bůh poslal o půlnoci anděla, aby ho vysvobodil. Když byl Ježíš ukřižován, země byla ponořena do temnoty. O velikonočním ránu ale vzešlo světlo – navždy.
Musíš počítat s tím, že přijdou nějaké noční zážitky. Pojí se s konkrétním místem. Boží „temná komora“ je místo, kde se vyvíjíš k obrazu Krista. Vytrvalost ti dává právo vyjít na denní světlo a zůstávat tam. Taková víra je houževnatá, radikální a neochabující. Když je zatlačena do kouta, stojí na svém a prohlašuje: „Přišel jsem o práci, nemám zaplacenou hypotéku, moje příznaky nevypadají dobře, ale stále věřím Bohu.“ Taková víra pokaždé přináší výsledky!