„… uzdravuje ty, kdo jsou zkrušeni v srdci, jejich rány obvazuje.“ Žalm 147:3

Pokud se zotavuješ ze špatného vztahu, bylo by chybou spěchat do dalšího. Nezdraví lidé dělají nezdravá rozhodnutí. Některé rány se hojí déle než jiné, ty se ale můžeš spolehnout na toto zaslíbení: „… uzdravuje ty, kdo jsou zkrušeni v srdci, jejich rány obvazuje“ (Žalm 147:3). Bůh žádá jen to, abys mu dal šanci.
Začni tím, že budeš věnovat čas zkoumání jeho Slova, abys zjistil, co k tobě cítí. Jeho názor je jediným spolehlivým základem, na němž můžeš budovat vlastní hodnotu. Jestliže tě dokonalý Bůh, který dobře zná všechny tvé zápasy a nedostatky, dokáže milovat, pak je tu jasný vzkaz: Uvolni se! Můžeš milovat nebo být znovu milován se stejnou plností, s níž miluješ sám sebe. Příště se ujisti, že tvá volba nevychází z potřeby nebo ze strachu z osamělosti. A dej si pozor: Jestliže si nevážíš sám sebe, přitahuješ lidi, kteří si tě také nebudou vážit a budou tě chtít využívat pro své vlastní cíle. Zasloužíš si něco lepšího, tak to vydrž.
Tím, jak se chováš sám k sobě, učíš ostatní, jak se k tobě mají chovat oni. Jakmile se staneš duchovně a emocionálně zralým, začneš chápat, jak nezdravá byla některá tvá předchozí rozhodnutí. Jestli někteří lidé chtějí odejít, ať jdou. Někdy se musíš vzdát něčeho menšího, abys získal více. Bůh, který řekl: „Není dobré, aby byl člověk sám“ (1. Mojžíšova 2:18), má pro tebe připravené nové zdravé vztahy. Čeká ale, až se tvé hodnoty a vnímání sebe samého sladí s jeho. Proto postupuj krok za krokem, den po dni. A nezapomeň se radovat, tvé nejlepší dny jsou stále před tebou!