„Víme, že všecko napomáhá k dobrému těm, kdo milují Boha…“ Římanům 8:28

Když byl Josef uvržen do vězení, těžko mohl chápat, jak tato cesta může vést k naplnění jeho snu. Přesto ale vedla. To proto, že Bůh měl s jeho životem plán. A má ho i pro tebe!
Tvé současné zaměstnání může být jen přípravou na práci, kterou pro tebe Bůh skutečně zamýšlí. Možná ne dnes nebo zítra, ale pokud budeš věrný, přijde čas, kdy se ohlédneš a uvědomíš si, jak Bůh řídil tvé kroky (viz Žalm 37:23). Odmítni přijmout jakoukoli představu oběti, která by tě okrádala o spokojenost. Tvá práce by navzdory všem obtížím byla pro mnoho tvých předků snem. Nemodlil ses snad za zaměstnání, na něž si teď stěžuješ? I když může být těžké to přijmout, na místě, kde jsi, jsi z nějakého důvodu a na určitý čas. Tak studuj, dělej ročníkové práce, slož zkoušky, absolvuj a pokračuj v tom, co pro tebe Bůh má dál. Jsou určité vlastnosti, které si s sebou musíš vzít ze svého současného místa na to příští. Například budování dovedností a rozvoj charakteru. Možná se budeš muset naučit pracovat s počítačem a sociálními médii, také být trpělivý a vděčný. Možná se budeš muset naučit, jak řídit kancelář a také ovládat své nálady.
Když tě vede Bůh, žádná zkušenost není marná, protože platí: „Víme, že všecko napomáhá k dobrému těm, kdo milují Boha, kdo jsou povoláni podle jeho rozhodnutí“ (Římanům 8:28). Bůh ví, co dělá, a tak mu věř. Využívá každou zkušenost, aby uskutečnil svou vůli a naplnil naši radost.