„… tvá nemoc je pryč…“ Lukáš 13:12, B21

Bible říká: „Byla tam žena, která byla stižena nemocí už osmnáct let: byla úplně sehnutá a nemohla se vůbec napřímit. Když ji Ježíš spatřil, zavolal ji a řekl: ‚Ženo, jsi zproštěna své nemoci‘…“ (Lukáš 13:11-12). Všimni si v tomto příběhu čtyř věcí: osoby, problému, Velkého lékaře a receptu.
Každý člověk včetně tebe bude mít nějaký problém. Důležitější však je, že na každý problém, i na ten tvůj, má Velký lékař recept. První Ježíšova slova ohledně problému v životě této ženy nejsou doporučení či rada, je to suverénní prohlášení: „Jsi zproštěna!“ Křesťanští poradci jsou darem od Boha, k trvalému vysvobození je však často třeba více než jen diskuse o traumatech v minulosti. Ježíš nepřišel s radou tam, kde byl nutný příkaz. Když zanalyzuješ situaci a pochopíš její původ, potřebuješ použít autoritu Božího slova, abys tu minulost zrušil!
Tato žena trpěla následkem něčeho, co ji postihlo před osmnácti lety, její trauma však bylo toho dne stejně akutní jako tehdy, když se to stalo. Její problém měl kořeny v minulosti, recept pro ni však bylo možno nalézt jedině v přítomném Slově od Boha. Ježíš, jenž je živým Slovem, „je tentýž včera i dnes i na věky“ (viz Židům 13:8). To znamená, že Slovo, které dnes slyšíš, dokáže uzdravit tvůj včerejšek! Ježíš řekl: „Ženo, jsi zproštěna své nemoci.“ Proč ji neoslovil jménem? Protože jeho zaslíbení je určeno nám všem.