„Dal jsem vám každé místo, na které vaše noha šlápne…“ Jozue 1:3

Kniha Jób má čtyřicet dva kapitol. V prvních jedenačtyřiceti kapitolách Jób ztratil zdraví, majetek a rodinu. Znovu a znovu se ptal Boha, odpovědí však bylo jen mlčení. Nikdy se ale od Boha neodvrátil a říkal: „… ať mě zkouší, vyjdu jako zlato“ (Jób 23:10). Všimni si tří věcí:
1) Aby ses proměnil ve zlato, musíš projít ohněm.
2) Stupeň žáru a množství času, kterého je třeba, určuje tavič.
3) Když se snažíš proces urychlit, získáš látku nižší kvality, jako je cín.
Bůh řekl Jozuovi: „Dal jsem vám každé místo, na které vaše noha šlápne…“ (Jozue 1:3). Jinými slovy: Jestli chceš získat to, co jsem slíbil, musíš vykročit. Americký básník C. V. White napsal: „Člověk, který má úspěch, nikdy nečeká na dav. Vyráží sám za sebe. Chce to odvahu a statečnost, úspěšný člověk má ale obojí. Úspěch znamená dosáhnout toho, o čem si lidé myslí, že je to nemožné.“
Každodenně musíš překonávat překážky, jako jsou samolibost, únava, pochybnosti, kritičnost a deprese. A jak to můžeš udělat? Prostě jdi dál! Celou Biblí se táhne červená nit: Když ho opravdu potřebuješ, Bůh se objevuje a dělá pro tebe to, co ty sám udělat nemůžeš. Ve zbytku času, a toho je většina, tě posiluje a říká: „Musíš vykročit.“ A to je dnešní slovo pro tebe!