„A Jákob na tom místě, kde s ním mluvil, postavil posvátný sloup…“        1. Mojžíšova 35:14

Když se na některé události ve svém životě podíváme zpětně, vidíme, že musely být dílem Boží ruky. Jeden autor to vyjádřil takto: „Možná jste potkali někoho, kdo vás seznámil s vaším manželem či manželkou, nebo spolupracovník dal výpověď a vy jste byli nečekaně povýšeni, nebo cizí člověk řekl něco, co vám promluvilo k srdci. To všechno jsou znamení Boží přízně, a když jste v pokušení se vzdát, potřebujete si vzpomenout, jak vám Bůh otevřel dveře, jak připravil cestu, jak ušetřil váš život, jak vám uzdravil dítě. Neexistuje nic takového jako náhoda. Když se stane něco dobrého, uvědomte si, že je to Bůh, a často si to připomínejte.“
Ve Starém zákoně čteme: „A Jákob na tom místě, kde s ním mluvil, postavil posvátný sloup…“ (1. Mojžíšova 35:14). Postavil jsi v poslední době nějaký pamětní kámen? Připomínat si všechny ty chvíle, kdy ti Bůh uvolnil cestu, když byly všechny dveře zamčené a zablokované, dny, kdy jsi byl osamělý a Bůh ti do života přivedl toho pravého člověka, noci, kdy ses cítil tak zle, že sis myslel, že se nedožiješ rána, je spolehlivým způsobem k posílení své víry.
Byl jsi na dně, a pak najednou Bůh zničehonic všechno obrátil, dal ti olej radosti místo smutku, vyzdvihl tě z jámy, dal ti nový začátek, a ty jsi dnes šťastný, zdravý a v pořádku. A to nejlepší ze všeho je, že jestliže to udělal jednou, udělá to znovu! On je dnes stejný, jako byl včera, a když si najdeš čas a připomeneš si jeho dobrotu a věrnost, posílí tě to, abys mohl dál bojovat dobrý boj víry.