„Všecko mohu v Kristu, který mi dává sílu.“ Filipským 4:13

Pavel napsal: „Všecko mohu v Kristu, který mi dává sílu“ (Filipským 4:13). On věřil, že zvládne cokoli, co ho v životě potká. Věříš tomu také?
Co v tobě spustí takové obavy a strach, že si začneš říkat „to nikdy nezvládnu“? Náhlá ztráta blízkého? Neočekávaný boj s nemocí? Tvé dospělé dítě, které se se dvěma batolaty zničehonic přistěhuje do tvého pečlivě čistého a klidného domu roky poté, co opustilo hnízdo? Dodržování přísné diety, protože na tom závisí tvůj život? Uskromňování se, abys mohl splácet hypotéku? Náhlá nutnost postarat se o nemohoucí či staré rodiče? Většina lidí zažije nějakou situaci, která se jim zdá bezvýchodná, a oni mají pochybnosti, zda ji zvládnou.
Pravdou je, že ačkoli se některé situace mohou zdát extrémně nepříjemné a náročné, Bůh říká, že můžeš zvládnout cokoli, co je v životě potřeba. Neříká, že pro tebe bude všechno jednoduché. Nezaslibuje, že si budeš užívat každou věc, kterou děláš. Zaslibuje ale, že se můžeš radovat ze života uprostřed toho, co děláš. Jak? Díky tomu, kdo ti dává sílu (viz Filipským 4:13). Když potřebuješ peníze, vybereš si je z účtu v bance. Když má auto prázdnou nádrž, doplníš si ji na benzínce. A když je život příliš těžký a vyčerpávající, modli se a vezmi si od Boha milost, lásku, sílu, moc a vedení.