„Stačí, když máš mou milost; vždyť v slabosti se projeví má síla.“ 2. Korintským 12:9

Tajemství schopnosti zvládnout udělat to, co je potřeba, tkví v uvědomění si, že to nemůžeš zvládnout sám. Dokážeš to jedině díky Boží milosti, která tě k tomu uschopní. Bůh řekl Pavlovi: „Stačí, když máš mou milost…“ (2. Korintským 12:9).
Slovo milost zahrnuje vše, co máš od Boha k tomu, abys mohl čelit čemukoli, co ti život připraví. Úžasné zaslíbení! Někdy si myslíme, že všechno musíme zvládnout sami. Zapomínáme, že Kristova moc se může projevit skrze nás, a tak jsme poraženi ještě dříve, než vůbec začneme. „Jsme spolupracovníci na Božím díle…“ (1. Korintským 3:9). My nemůžeme vykonat Boží část díla, a ani on za nás neudělá naši část. Bůh chce, abychom následovali jeho vedení, trvá ale na tom, abychom na něj spoléhali na každém kroku své cesty. To je těžké pro naše ego, které říká: „To zvládnu sám!“ Někdy musíme být sraženi k zemi, abychom tento způsob myšlení opustili. Děláme chybu, když si myslíme, že fakt, že máme nějaké dary a nadání způsobí, že je dokážeme využít k úspěchu vlastní silou. Pokud prostřednictvím tvého daru nebude působit Boží milost, nebudeš na výzvu stačit.
Bible říká: „Máme rozličné dary podle milosti, která byla dána každému z nás…“ (Římanům 12:6). Milost je jako elektřina; abys ji mohl využít, musíš zůstat připojen k napájení. Ježíš řekl: „Jako ratolest nemůže nést ovoce sama od sebe, nezůstane-li při kmeni, tak ani vy, nezůstanete-li ve mně. … neboť beze mne nemůžete činit nic“ (Jan 15:4-5). Takže se více spoléhej na Boha.