„Mnoho je těch, kteří o mně prohlašují: ‚Ten u Boha spásu nenalezne.‘“ Žalm 3:3

Možná jsi mnohokrát za život slyšel slova: „To nezvládneš!“ Mnoho lidí rádo říká druhým, co nemohou dělat. Říkají to dokonce i ti, které bys většinou nepodezíral, že by šli proti tobě. Učitelé, trenéři, rodiče, příbuzní, přátelé, církevní vedoucí nebo organizátoři společenských akcí si často neuvědomují, jakou moc mají jejich slova v životech mladých lidí.
Mnozí z nás vyrůstali s pocitem, že něco nedokážou nebo nemohou, i když to vůbec nebyla pravda! Bez ohledu na to, jak často jsi slýchal „nemůžeš“, postav se na Boží slovo a řekni si: „Ano, mohu!“ Zázraky přicházejí díky „mohu“ prostřednictvím naší víry, že všechno můžeme v Kristu, který nám dává sílu (viz Filipským 4:13). Bůh ti věří, je tedy na čase, abys také věřil sám sobě. Je nový den! Hoď minulost i se všemi skličujícími poznámkami za hlavu. Slova o selhání ti našeptává nepřítel, nikoli Bůh. Takže se rozhodni, že už nedovolíš, aby nad tebou mělo moc „nemůžeš“. Duch svatý tě na rozdíl od nepřítele povzbuzuje a udělá vše, aby tě v každé oblasti tvého života posunul směrem k úspěchu.
Když Jozue čelil výzvám dobývání zaslíbené země, Bůh mu třikrát řekl: „Buď rozhodný a udatný…“ (Jozue 1:9). Pamatuj si, že kdykoli ztrácíš odvahu, je to od zlého, a když cítíš odvahu, je to od Boha. Rozhodni se souhlasit s Bohem a řekni si ještě dnes: Dokážu to! Nech moc Božího slova, aby převládla nad každým negativním slovem, které kdy bylo nad tebou vyřčeno.