„Hospodin je při mně, nebojím se.“ Žalm 118:6

Bůh tě stvořil pro život plný dobrodružství a umožní ti, aby ses rozvíjel. Ty ale musíš činit odvážné kroky víry. A to nemůžeš dělat, pokud jsi zcela spokojený se svým životem v zóně bezpečí. Nenech se zastavit, ani když máš strach! Přestože cítíš strach, dělej to, co máš!
Ptáš se, jestli se někdy přestaneš bát? Ano, až se dostaneš do nebe. Pocit strachu je nedílnou součástí života. Je normální zažívat strach, když něco zkoušíš poprvé, když se ti překážky zdají nepřekonatelné nebo ti připadá, že tvé zdroje a schopnosti nestačí na výzvy, které před tebou stojí. Nic z toho neznamená, že jsi zbabělec, jen to ukazuje, že jsi člověk. Zbabělý jsi pouze tehdy, když dovolíš, aby strach ovládal tvé činy a rozhodnutí. Pocit strachu je jenom pokušení utéct před tím, čemu bys měl čelit. Cítit strach neznamená totéž, jako se bát. Bát se znamená dovolit pocitům strachu, aby tě ovládly. Ty to ale nemusíš dovolit. Můžeš cítit hněv, ale rozhodnout se nenechat se jím ovládnout, a místo toho reagovat odpuštěním a láskou. Stejně tak můžeš cítit strach, ale nenechat ho, aby rozhodoval za tebe.
„Nedejte se vést láskou k penězům; buďte spokojeni s tím, co máte. Vždyť Bůh řekl: ‚Nikdy tě neopustím a nikdy se tě nezřeknu.‘ Proto smíme říkat s důvěrou: ‚Pán při mně stojí, nebudu se bát. Co mi může udělat člověk?‘“ (Židům 13:5-6). Všimni si, že Bůh řekl, že smíme přicházet s důvěrou. Postav se tedy na Boží slovo a vyznej: „Nebudu žít ve strachu.“