„Je-li Bůh s námi, kdo proti nám?“ Římanům 8:31

Abys mohl překonat strach, musíš věřit, že Bůh je s tebou. To je klíčové, abys byl schopen poslechnout ho, když ti říká, abys něco udělal. Jakmile si budeš jistý, že Bůh je s tebou, tvůj strach se zmenší.
Když šel David dobrovolně do bitvy s Goliášem, král Saul mu řekl: „Nemůžeš jít proti tomu Pelištejci a bojovat s ním. Jsi přece mladíček, kdežto on je bojovník od mládí“ (1. Samuelova 17:33). David odpověděl: „Hospodin, … ten mě vytrhne i ze spárů tohoto Pelištejce“ (1. Samuelova 17:37). Nejsi v té bitvě sám, Bůh ti stojí po boku. Když se o tom přesvědčíš, tvůj strach se zmenší. Možná pokaždé nevíš, co Bůh udělá, můžeš ale spočinout v jistotě, že ve správný čas udělá vše, co je třeba. Když přemýšlíš o budoucnosti a o všem, co je ti neznámé, je snadné pocítit strach. Můžeš se na to ale dívat dvěma způsoby. Buď můžeš být pesimistický a obávat se, nebo si můžeš říct: „Ten boj je Hospodinův, a on ještě nikdy žádnou bitvu neprohrál!“
Možná pokaždé nevíš, jak jednat v napjaté situaci, Bůh to ale ví. On ví o všem dříve, než se to stane, a předem naplánoval tvé vysvobození. Prostě vykroč a věř, že tě vede. Nemusíš Boha vidět nebo ho cítit, abys věřil, že je s tebou. Víra je záležitostí srdce, ne přirozených smyslů. Bůh je s tebou! Věř tomu a odmítni žít ve strachu.