„Přímé vede bezúhonnost…“ Přísloví 11:3

Zde je několik hodnot založených na Písmu:
1) Boží svrchovanost. „Tvé oči mě viděly v zárodku, všechno bylo zapsáno v tvé knize: dny tak, jak se vytvářely, dřív než jediný z nich nastal“ (Žalm 139:16). Můžeš odpočívat s vědomím, že ve všem, co se tě týká, má Bůh nakonec poslední slovo (viz Žalm 138:8). Jakmile je vše řečeno a vykonáno, máš stanovený úděl. Když to víš, nemusíš se snažit manipulovat lidmi a okolnostmi ve svůj prospěch. Prostě jen procházej dveřmi, které ti Bůh otvírá, a smiř se s těmi, které zavírá. Nezapomínej, že on má neustále na srdci tvé nejlepší zájmy.
2) Bezúhonnost. „Přímé vede bezúhonnost…“ (Přísloví 11:3). Pokud budeš jednat bezúhonně, budeš zakoušet Boží pokoj, protože budeš vědět, že jsi udělal, co je v jeho očích správné. Bezúhonnost není jen poctivost či pravdomluvnost, znamená to také zajistit, aby vše, co říkáš, byla pravda. Jinými slovy, musíš ze svého slova udělat závazek. V žalmech je řečeno, že jedním z rysů člověka, který zůstává v Boží přítomnosti, je to, že „nemění, co odpřisáhl, byť i ke své škodě“ (viz Žalm 15:4).
3) Pokora. „… slávu předchází pokora“ (Přísloví 15:33). Pokora neznamená být si vědom své nehodnosti. Naopak je to přijetí silných stránek, které ti Bůh dal, stejně jako omezení, která u tebe dopouští. Tvé silné stránky by tě neměly vést k pýše, stejně jako by tě neměla znepokojovat omezení, protože Bůh zaslíbil: „Stačí, když máš mou milost; vždyť v slabosti se projeví má síla“ (2. Korintským 12:9).