„Pak jsem se ohlédl na všechny své skutky, které vykonaly mé ruce, a na námahu, kterou jsem se namáhal, abych to vykonal. A hle … není z toho pod sluncem žádný užitek.“Kazatel 2:11, ČSP

Zde jsou dvě další biblické hodnoty, podle nichž bys měl žít:
1) Rovnost. „U Boha není přijímání osob“ (Římanům 2:11, ČSP). V Božích očích není žádný člověk významnější než jiný. Ani jeden! Někteří získali větší přístup k věcem, které svět nabízí, dosáhli vyššího vzdělání nebo byli povoláni na odpovědnější místa. V Božích očích však není nikdo od přirozenosti lepší. U paty kříže jsme si všichni rovni. Všichni přistupujeme k Bohu jako hříšníci, kteří potřebují spasení. To znamená, že Bůh od tebe očekává, že bez ohledu na své postavení v životě budeš s každým jednat stejně uctivě.
2) Štědrost. Ježíš řekl: „Dávejte, a bude vám dáno; dobrá míra, natlačená, natřesená, vrchovatá vám bude dána do klína“ (Lukáš 6:38). Co dostaneš, neurčují druzí, a dokonce ani Bůh. Děláš to ty sám! „Neboť jakou měrou měříte, takovou Bůh naměří vám“ (Lukáš 6:38). Nikdy nejsi Bohu podobnější, než když dáváš, a nikdy jej v dávání nemůžeš překonat. Pravda je taková, že pokud jsi štědrý k jiným, nemáš důvod se obávat, že sám nebudeš mít dost.
Proč je důležité mít životní hodnoty, jimiž se řídíš? Šalomoun odpovídá: „Pak jsem se ohlédl na všechny své skutky, které vykonaly mé ruce, a na námahu, kterou jsem se namáhal, abych to vykonal. A hle, to všechno je marnost a honba za větrem a není z toho pod sluncem žádný užitek“ (Kazatel 2:11, ČSP).