„Zasvěť už chlapce do jeho cesty, neodchýlí se od ní, ani když zestárne.“Přísloví 22:6

Když se tvé dítě začne batolit a mluvit, zasévej mu hluboko do srdce Boží slovo. Nezaručí ti to však, že nezabloudí. Mnozí jsme dělali chyby, než jsme konečně pochopili, co je správné. Jen se ujisti, že ví, kudy vede „ta správná cesta“.
Představ si lososa narozeného v líhni v severní Kalifornii. Vypustili jej do kanálu, který vede do potoka, potok do řeky a řeka do Tichého oceánu. Losos urazí tisíce kilometrů. Pak se ale jako na povel vydá na dlouhou cestu zpět na místo tření. A najde nejen místo, kde vplul do oceánu, ale i řeku, potok a přesný přítok, do nějž byl vypuštěn. V jednom zdokumentovaném příběhu se losos propracoval nahoru kanalizací a protlačil se skrz mohutné víko se sítí přikrývající svislou metrovou trubku, aby skončil ve stejné nádrži, kde se vylíhl. Potvrdilo to jedinečné označení na jeho ploutvi.
„Zasvěť už chlapce do jeho cesty, neodchýlí se od ní, ani když zestárne“ (Přísloví 22:6). Tento verš z Písma znamená: Dej svým dětem ochutnat Boží věci, když jsou malé, a až vyrostou, svět jejich chuť neuspokojí a ony se vrátí ke svým duchovním kořenům. Věrně plň svou část úkolu a důvěřuj Bohu, že i on splní svou. Tvým úkolem je nyní své děti poučovat, milovat je a modlit se za ně. Jeho úlohou je, přitáhnout je zpět. A on to udělá, protože je miluje ještě více než ty!