„Pak vezmou trochu krve a potřou jí obě veřeje i nadpraží u domů, v nichž jej budou jíst.“2. Mojžíšova 12:7

V předvečer Pesachu řekl Bůh Mojžíšovi, že přijde anděl smrti a vyhladí všechny prvorozené syny v Egyptě. Potom mu dal konkrétní plán ochrany pro syny Izraele. Řekl, že každá domácnost musí vzít beránka a potřít jeho krví „obě veřeje i nadpraží u domů“ (viz 2. Mojžíšova 12:7).
Zkus si to představit! V noci soudu se anděl smrti podíval na jejich domy, a protože byli „pod“ krví, „obklopeni“ krví a „viděni“ skrze krev, byli zachráněni. Někdy, když se modlíme, říkáme: „Otče, přicházím k tobě ve jménu Ježíše a pro jeho prolitou krev a prosím tě…“ Proč se tak modlíme? Protože v Bibli vidíme, že Bůh slyší na jméno Ježíše, který se za nás obětoval, a jehož oběť plně přijal, a odpovídá kvůli jeho krvi, která uspokojuje všechny Boží nároky vůči nám – minulé, současné i budoucí.
Mezi mnoha věcmi, které můžeš udělat pro svou rodinu, není nic důležitějšího a významnějšího, než se za ni každý den modlit. Když řekneš: „Otče, ve víře přikrývám členy své rodiny vzácnou krví Ježíše Krista,“ ochráníš je před destruktivními duchovními vlivy, které, pokud s nimi nebudeš jednat, mohou vaši rodinu roztrhat na kusy. Možná se ti zdá, že tomu moc nerozumíš. To ale nemusíš. Prostě to dělej, a Bůh tě poctí a požehná tvou rodinu!