„Mírné srdce je tělu k životu…“ Přísloví 14:30

Udržet si pozitivní postoj není vždy jednoduché, vyžaduje to duševní disciplínu. Pravdou je, že devadesát pět procent toho, co dnes slyšíme a vidíme ve zprávách, je negativní. Vzhledem k tomu, že nemůžeš strčit hlavu do písku, musíš svou mysl chránit před gravitační přitažlivostí těchto negativních vlivů. To vyžaduje neustále dělat dvě věci:
1) Zastavovat špatné myšlenky. „… boříme lidské výmysly a všecko, co se v pýše pozvedá proti poznání Boha. Uvádíme do poddanství každou mysl, aby byla poslušna Krista…“ (2. Korintským 10:4-5). Podmaň si špatné myšlenky dříve, než si ony podmaní tebe!
2) Aktivovat správné myšlenky. „Konečně, bratří, přemýšlejte o všem, co je pravdivé, čestné, spravedlivé, čisté, cokoli je hodné lásky, co má dobrou pověst, co se považuje za ctnost a co sklízí pochvalu. Čemu jste se u mne naučili, co jste přijali a uslyšeli i spatřili, to čiňte. A Bůh pokoje bude s vámi“ (Filipským 4:8-9). Vědomí, že Bůh má tvůj život pod kontrolou a že řídí tvé kroky, ti umožní udržet si pozitivní postoj, když například čelíš dlouhým kolonám, špatnému počasí, složitým vztahům, nemoci, zkouškám a protivenství.
Tvůj postoj neovlivňuje pouze kvalitu tvého života, ale také jeho délku. Šalomoun řekl: „Mírné srdce je tělu k životu…“ (Přísloví 14:30). Lékařská věda prokázala, že lidé se silnou vírou, kterým byla diagnostikována nevyléčitelná nemoc, často přežijí déle, než lékaři předpokládali. Slovo pro dnešní den tedy je – udržuj si pozitivní postoj.