„Věřte, že všecko, oč v modlitbě prosíte, … budete … mít.“ Marek 11:24

Bible říká: „Bez víry však není možné zalíbit se Bohu“ (Židům 11:6). Největší Boží touhou je, abychom mu věřili. Může se stát, že se pravidelně a obřadně modlíš, dokonce se díky tomu přiblížíš k Bohu, přesto ale nečekáš, že na tvé modlitby odpoví nebo že se tvá situace změní.
Petr byl vsazen do vězení, spoután řetězy a jeho soud byl naplánován na následující den. Církev se tedy celou noc modlila za jeho propuštění. A k tomu opravdu zázračným způsobem došlo: Bůh uspal stráže, otevřel dveře vězení a osvobodil ho. Když se však Petr objevil na prahu domu, kde se věřící modlili, nemohli tomu uvěřit: „… přišla služka… a běžela dovnitř oznámit, že Petr stojí přede dveřmi. Ale oni jí řekli: ‚Ty ses zbláznila!‘ Ona však trvala na tom, že je to pravda. Řekli jí: ‚Tak to musí být jeho duch!‘“ (Skutky 12:13-15). Dokonce i prvním učedníkům dělalo problém uvěřit, že je Bůh vyslyšel. Odpověď jim klepala na dveře, a oni přesto stále váhali.
Nám se to děje také, že? Zápasíme s modlitbou. Zapomínáme se modlit, a když si vzpomeneme, rychle drmolíme modlitbu neupřímnými slovy. Naše myšlenky se rozlétnou jako hejno křepelek. Proč se to děje? Můžeš se modlit kdekoli a kdykoli, používat svá vlastní slova, a Bůh slibuje, že odpoví. V čem je tedy problém? Musíme si uvědomit neuvěřitelnou moc a potenciál jednoho modlícího se věřícího: „Zbraně našeho boje nejsou světské, nýbrž mají od Boha sílu bořit hradby“ (2. Korintským 10:4). Takže se modli, ale také věř Bohu, že odpoví. Pak mluv a jednej v souladu se svou vírou!