„Neboť to, co s vámi zamýšlím, znám jen já sám…“ Jeremjáš 29:11

Přečti si tato slova z Písma: „Neboť to, co s vámi zamýšlím, znám jen já sám, je výrok Hospodinův, jsou to myšlenky o pokoji, nikoli o zlu: chci vám dát naději do budoucnosti. … Budete mě hledat a naleznete mě… shromáždím vás ze všech pronárodů a ze všech míst, kam jsem vás vyhnal, je výrok Hospodinův, a přivedu vás zpět na místo, odkud jsem vás přestěhoval“ (Jeremjáš 29:11-14). Izraelci kvůli svým hříchům prošli dlouhým obdobím utrpení – sedmdesáti lety zajetí. Bůh však řekl: „Stále mám pro vás plán.“
Zhřešil jsi, prošel obdobím nápravy, a teď přemýšlíš, zda se k tobě Bůh neobrátil zády? Bůh tě možná nechá projít korekcí, nikdy tě ale nezavrhne! O dvě kapitoly později Bůh stejné skupině lidí říká: „Miloval jsem tě odvěkou láskou, proto jsem ti tak trpělivě prokazoval milosrdenství. Znovu tě zbuduji…“ (Jeremjáš 31:3-4). Všimni si slova „zbuduji“. Možná se tvůj život rozpadl, Bůh ho ale může znovu zbudovat. Obnova je tématem Bible. Král David spáchal cizoložství a vraždu, když ale činil pokání, Bůh ho plně obnovil. A Bible říká: „David sloužil Bohu za svého života, potom … zemřel, byl uložen k svým předkům…“ (Skutky 13:36). Chtěl bys mít taková slova na svém náhrobku? Můžeš je mít!
Starší bratr marnotratného syna se zlobil na otce, protože jeho mladšímu bratrovi odpustil a přijal ho. Otec však přesto názor nezměnil. Nemůžeš odčinit své minulé hříchy, Bůh tě ale může uzdravit z jejich následků. Stačí, když k němu přijdeš! Udělej tedy dnes první krok.