„… nestal jsem se neposlušným toho nebeského vidění…“ Skutky 26:19, ČSP

Když ti Bůh dá vizi:
1) Zastaví tě. Někdy Bůh promluví hlasem, který nemůžeš přeslechnout. Jindy tě musí nechat klesnout až na dno jako Jonáše, aby upoutal tvou pozornost. Ať tak či tak, dokud Bohu neřekneš ano, nebude se ti dařit.
2) Osvítí tě. Možná se ti nebude líbit, co Bůh říká. Ananiášovi se nechtělo jít se modlit za Saula z Tarsu, muže, který měl moc posílat křesťany na smrt. Bůh však řekl: „Jdi, neboť on je mým nástrojem, který jsem si zvolil… Ukážu mu, co všechno musí podstoupit pro mé jméno“ (Skutky 9:15-16). Všimni si slova „podstoupit“. Ďábel ti nepošle blahopřejný telegram kvůli tomu, že ses rozhodl plnit Boží vůli, takže buď připraven na útok.
3) Bude tě inspirovat. Dosáhneš věcí, o nichž se ti ani nesnilo. Podívej se na Gedeóna. Když ho Bůh našel, skrýval se ve vinném lisu (viz Soudců 6:11), to nebyl právě slibný začátek. Když ho anděl nazval „udatným bohatýrem“ (viz Soudců 6:12), odpověděl: „… já jsem v otcovském domě nejnepatrnější“ (Soudců 6:15). Když anděl řekl „Hospodin s tebou“ (viz Soudců 6:12), odpověděl: „… je-li s námi Hospodin, proč nás tohle všechno potkává?“ (Soudců 6:13). A když se nakonec ujal práce, přemýšlel: „Jak bychom jich mohli tolik porazit, když je nás tak málo?“ A přesto právě v té chvíli měli jeho nepřátelé o něm děsivé sny (viz Soudců 7:13-15).
Tajemství vítězství spočívá v poznání: „Je to Bůh, kdo ve mně působí“ (viz Filipským 2:13).