„… kdo jiné svlažuje, sám bude zavlažen.“ Přísloví 11:25, B21

Jedním z nejlepších způsobů, jak si zachovat život v rovnováze a nesejít duchovně z cesty, je předávat své poznatky jiným. Bible říká: „… těm, kdo pomáhají jiným, se též dostane pomoci“ (Přísloví 11:25, přel. z angl.). Když budeš své poznatky předávat dál, dostaneš od Boha další. Pavel vyzval Timotea: „Co jsi ode mě slyšel … to svěřuj věrným lidem, kteří budou schopni učit zase další“ (2. Timoteovi 2:2, B21).
Pokud znáš lidi, kteří ještě neobjevili Boží záměr pro svůj život, je tvým úkolem podělit se s nimi o to, co jsi přijal ty. Například si tento článek nenech pro sebe, ale dej ho přečíst přátelům. Čím víc víš, tím víc od tebe Bůh očekává, že tyto znalosti použiješ k pomoci jiným. Tak to má v Božím království fungovat. Jakub napsal: „Kdo ví, co je činit dobré, a nečiní, má hřích“ (Jakub 4:17). Jinými slovy, čím víc znalostí, tím větší odpovědnost. Předávání smyslu života druhým je víc než jen povinnost, je to jedna z našich největších výsad. Představ si, jak jiný by svět byl, kdyby všichni znali své poslání. Proto Pavel napsal: „Když budeš tyto věci připomínat sourozencům, budeš dobrý služebník Krista Ježíše…“ (1. Timoteovi 4:6, B21).
Bůh nejenom chce, abychom sami žili podle jeho záměrů, ale také, abychom k tomu pomáhali jiným. To patří k životu zaměřenému na plnění svého určení. Bez ohledu na to, kolik ti je, zbytek tvého života může být tím nejlepším, pokud uděláš jednu věc – začneš žít cílevědomě.